Return to site

Petra Němcová: Vždy s láskou, Petra.

We cannot stop natural disasters but we can arm ourselves with knowledge: so many lives wouldn't have to be lost if there was enough disaster preparedness.

Jednou z mojich obľúbených supermodeliek je česká modelka, rodáčka z Karvinej, ktorá je podľa mňa ešte krajšia duchom ako telom. Po prvýkrát som mala tú česť osobne stretnúť Petru Němcovú v roku 2005 pri príležitosti vydania jej autobiografie Love Always, Petra. V tom čase som písala pre slovenské noviny Slovensko Dnes/ Slovakia Today publikované v New Yorku a na prezentáciu knihy som išla pracovne. To obdobie nebolo najšťastnejšie obdobie v živote Petry - udalosti spred roka boli stále príliš živé a boľavé.

O to viac dnes nesmierne rada vidím Petru znovu šťastnú - je matkou rozkošného, sladkého synčeka Bodhiho a manželkou skvelého muža Benjamina Larretcheho.

broken image

Môj článok uverejnený v Slovensko Dnes/Slovakia Today 24-25.12.2005 uvádzam v presnom znení:

broken image

Dňa 26. decembra uplynie presne rok od tragédie tsunami, ktorá sa prehnala Thajskom a pohltila vyše 280 000 životov.

Práve v tom čase česká supermodelka Petra Němcová trávila v Phuket dovolenku so svojím priateľom - známym britským módnym fotografom Simonom Atlee. Petre sa po osemhodinovom zápase o holý život, napriek viacnásobným zlomeninám panvy, vnútorným zraneniam a opakovaným stratám vedomia podarilo prežiť. Bohužiaľ, jej priateľ to šťastie nemal.

Po zázračnom uzdravení sa modelka začala venovať charitatívnej činnosti. V auguste 2005 založila nadáciu Happy Hearts pri už existujúcom fonde Give2Asia. Happy Hearts sa koncentruje na pomoc deťom, ktoré boli postihnuté tsunami a momentálne potrebujú také nevyhnutnosti ako matrace, jedlo, šatstvo, materiál na znovuvybudovanie škôl atď. Vďaka Petrinej snahe sa organizácii podarilo zozbierať už vyše jedného milióna dolárov.

V rámci získavania finančných prostriedkov pre thajské deti Petra napísala a začiatkom decembra bola vydaná jej autobiografia Love Always, Petra.

Kniha sleduje cestu hrdinky od detstva v socialistickej Karvinej, cez prehliadkové móla a zákulisia módneho biznisu v Miláne, Paríži a New Yorku až po titulnú stránku Sports Illustrated. Dojímavo rozpráva o jej vzťahu so Simonom, a samozrejme nevynecháva udalosti tesne pred, počas a po tsunami.

Pri prezentácii a podpisovaní knihy v kníhkupectve Barnes&Noble na rohu Západnej 82. ulici a Broadwayi 7. decembra Petra znovu len potvrdila, že oplýva nielen fyzickou, ale aj nesmiernou duševnou krásou a silou. Milá, sršiaca ľahkým humorom odpovedala na nekonečný príval otázok početného obecenstva a s trpezlivosťou podpisovala stovky kníh, keďže nikto zo zúčastnených neodchádzal len s jedným zakúpeným výtlačkom.

Nakoľko všetky zisky z predaja knihy sú určené na pomoc najmenším v Thajsku, môžete sa aj vy stať súčasťou tohto úžasného projektu. Kniha sa priam ponúka ako vynikajúci darček v tomto vianočnom období. Darovaním Love Always, Petra urobíte radosť nielen svojim blízkym, ale predovšetkým tým, ktorí to potrebujú najviac.